Koh Samui dag 10

Posted On: 5 November, 2012
Posted In:

Koh Tao Cabana’s blijft toch onze favoriet, ondanks dat het uit de hemel stort, ziet het er weer fantastisch uit. We worden meteen naar onze cottage gebracht. Wat een heerlijke plek weer, uitkijkend over de oceaan en op de baai van sairee beach. Ok eerst even een snelle douche en dan langs de doctorspost (mijn been was behoorlijk opgezet en we vermoedde een ontsteking) en dan achterover in onze hangmatjes kijkend over de zee.
Bij het plaatselijke health center aangekomen, eerst wat ganzebord vragen ingevuld en naar de dokter… toen hij de wond zag keek ie al heel bedenkelijk. We dachten met een antibiotica kuurtje de deur weer uit te kunnen. Hij legde ons uit wat hij nu allemaal kon doen om de boel weer netjes te krijgen. Zo zou hij de wond schoonmaken “is velly painfull mistel” en dat dan 3x per dag. AUWWW en nog een paar andere kracht termen. Terwijl hij bezig is zegt ie, “mistel, this is no good you have to go to the hospital” Zo die komt aan. GVD we willen helemaal niet weg, we zijn er nog maar net. Dat betekent dus dat we weer op de boot moeten naar Koh Samui.
Met een personal nurse begonnen we aan de volgende boottocht, we waren er wel klaar mee, maar er zat niets anders op. Het Infuus werd provisorisch vast geknoopt en daar zaten we dan. Een Iers meisje die haar elleboog had gebroken maakte het kneuzen bankje compleet. Inmiddels heb ik al een nachtje in het Bangkok Samui Hospital doorgebracht. Operatie was zeer pijnlijk, maar volgens de arts was het wel kritiek en kon dit niet veel uitstel hebben.
Het ziekenhuis is overigens prachtig, zeer mooi ingericht, je waant in je een hotel, zeg maar gerust een 5 sterren hotel. Om de haverklap komt er wel zo’n schatig thais poppetje binnen. Allemaal weten ze van mijn dog bite, oooh was big dog? Heb ik al tig keer beantwoord met dat het een klein k hondje was. De pikorde is hier zeer goed geregeld. Ze dragen allemaal prachtige pakjes. Je hebt overal wel een zuster of verzorgster voor.
Hopelijk is de ontsteking weg en mogen we vandaag weer terug naar Koh Tao.

Deze post en foto’s zijn van mijn iphone

20121105-100022.jpgdaar lig je dan, met je houten poot

20121105-100158.jpgkamer met 42 inch flatscreen en eigen balkon

20121105-100405.jpgamerican breakfast