Bangkok highlights

Posted On: 22 December, 2013
Posted In:

Donderdagavond gegeten op het hoogste dakterras van Bangkok, Sirocco ook bekend van de opnames van Hangover II. Dit blijft een fantastische ervaring, eten in de openlucht genietend van het wijdse uitzicht over Bangkok. Het kost een paar centen, maar het is zeker de moeite waard, waarschijnlijk zullen we de rest van onze vakantie minder uitgeven aan ons avondeten dan dat we vanavond kwijt waren;-)
Vrijdag overdag met Jaap en Inge door Bangkok, we wilde zelf nog steeds het Grand Palace zien, want bij alle eerdere bezoeken waren we steevast te laat. De boot van het hotel vaart helaas niet, dus dan maar met de taxi. Als je vanuit het hotel een taxi besteld heb je nooit gedonder dat ze niet op de meter willen rijden. 77 Bath later ca € 1,75 bereikte we de bestemming. Het stond alweer vol met toeristen, meteen werden we toegesneld door Lek, een klein pittig Thais wijfie die zich opwierp als gids. Driftig gebarend en zeggend dat we AB-SO-LUUT niet met blote benen naar binnen mochten bood ze meteen een oplossing, binnen no-time kwam ze voor Jaap en mij met 2 Kung-Fu broeken op de proppen en voor een Celica een tijger-saron. Hilarisch, we waren nog maar koud binnen of een Engelsman vroeg waar we die mooie broeken gekocht hadden. Lek bleek al over een behoorlijke Nederlandse vocabulaire te beschikken, zo werd Jaap al snel Langzaam Man genoemd en woorden als leuk, mooi, lekker, te pas en te onpas gebruikt. Vol enthousiasme werden we door het Grand palace geleidt. Alle roddels over de Koning, zijn vrouw en kinderen werden gedeeld. Binnen mochten we niet fotograferen, maar met de zogenaamde hipshot deden we dat toch, dit bleef niet onopgemerkt bij Lek. Hey photoman, youl not allowed to teeeeek photooooo.
Nadat we afscheid van Lek hadden genomen hebben we heerlijk gegeten en gedronken op de markt aan de overkant. Hier hadden we 3 jaar geleden ook al eens gezeten ten tijde van de overstroming. Opzoek naar het zelfde tentje belanden we bij de buren waar we heerlijk gegeten hebben. Met de pont over naar de overkant Wat Arun, de grootste Wat van Bangkok. De overtocht kostte 3 bath zeg maar € 0.06 pp. Lekker genietend van de zon over deze prachtige Wat gewandeld. Daarna over de rivier met een longtaile weer terug naar het hotel, lekker aan het zwembad. s’Avonds over de night market patpong opzoek naar een Rolex, ik weet mij nog te herinneren van eerdere keren dat de nep artikelen open en bloot overal te koop waren, zo spastisch deed men nu alsof je een een of andere drugstransactie aanging, dan maar geen Rolex;-) Verderop heerlijk gegeten op straat dit kostte met zijn viertjes inclusief drank 890 bath, zeg maar 20 euro en dat is voor straat begrippen heel duur, maar ik durf te zeggen dat ik nog nooit zulke lekker kip gegeten heb.

IMG_7076IMG_2280 IMG_2305 IMG_2337 IMG_2340 IMG_2356 IMG_2364 IMG_2403 IMG_2407 IMG_2410 IMG_2413 IMG_2414 IMG_2424 IMG_2440 IMG_2450 IMG_2459 IMG_2467 IMG_2496 IMG_2500 IMG_2509 IMG_2510 IMG_2513 IMG_2517